D. Bengtsson
Sjöberg - Kaage (C) - F. Larsson
Sjösvärd

Bänken: Osberg, Forssten, Yngwe, Nordström, C. Olsson

Ännu en gång sammanföll matchen med tentaperiod för referatförfattaren, så referatet blir både kortare och senare än annars.

RUF får en riktigt bra start på matchen och efter drygt 10 minuter slår Jonathan Böhm en välslagen hörna. Efter lite kalabalik i "boxen" skjuts bollen mot mål där den räddas med handen av en utespelare i hemmalaget. Domaren pekar på straffpunkten och tar upp det röda kortet. Daniel Larsson stegade fram och satte säkert 0-1!

Efter utvisningen blev det som så ofta att RUF istället för att ta över tappade lite fart i spelet. Den första halvleken är ändå klart godkänd och med ledning 0-1 och en man mer såg utsikterna inför den andra halvleken ljusa ut.

När den andra halvleken startar får dock publiken på Backavallen se ett heltaggat hemmalag mot ett väldigt darrigt och ängsligt Romelanda. I matchens 58:e minut kommer logiska 1-1 och dessvärre kommer även 2-1 minuten senare.

RUF försöker genomföra byten och komma in i matchen igen. Man skapar något enstaka bra läge, bland annat ett skott tätt utanför från Martin Granäng. På det stora hela har man dock svårt att ta sig tillbaka in i matchen.

I matchens 78:e minut slås vad som först ser ut som ett inlägg mot Romelandas straffområde, men det blir en sådan där boll som går förbi allt och alla och istället retfullt letar sig in i mål vid den bortre burgaveln. RUF lyckas sedan aldrig skapa någon verklig spänning i matchen utan får se sig besegrade med 3-1.

Sammanfattningsvis en fin första halvlek men en ganska usel andra mot ett bra lag. Med en man mer och ledning i paus borde dock RUF ha kunnat nå ett bättre resultat. Nu är i alla fall premiären avklarad och vi får se fram emot nästa match, redan nu på onsdag.